Zowel Judith Bokhove als Arno Bonte doen komend weekend mee met de Roparun, een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam met als doel om geld op te halen voor mensen met kanker. Ook GroenLinksers Liselotte de Haan, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Noord, en Jeroen Postma, afdelingsvoorzitter, zijn van de partij. Zij maken allen deel uit van team Politiek Rotterdam.

‘In de politiek sta je qua idealen soms lijnrecht tegenover elkaar, terwijl we tijdens de Roparun juist samen één doel willen bereiken. De neuzen staan één kant op en je moet op elkaar kunnen bouwen om de eindstreep te halen, dus niet het verschil opzoeken, maar samen het verschil maken.’ aldus Judith Bokhove die voor het tweede jaar teamcaptain is. Het team vertrekt vrijdag naar Parijs, waar ze zaterdag van start zullen gaan. Op maandagmiddag finisht het team naar verwachting rond twee uur op de Coolsingel. Via www.roparunlive.nl kan je precies zien waar we zijn en wanneer ze zullen finishen. Ook via Facebook en Twitter kun je op de hoogte blijven. Na afloop is er een finishborrel bij het RO Theater.

Een Roparun-team bestaat uit acht lopers die ruim 60 kilometer per persoon afleggen. Zij worden ondersteund door fietsers die navigeren en de veiligheid van de lopers in de gaten houden. Daarnaast bestaat het team uit verzorgers en chauffeurs die de lopers en fietsers opvangen na hun aflossingen en hen voorzien van maaltijden, slaapplaatsen en vervoer naar het volgende startpunt.

Doneren aan team Politiek Rotterdam kan hier (selecteer team 249).