GroenLinks-raadslid Judith Bokhove loopt dit pinksterweekend in estafette van Parijs naar Rotterdam. De ruim tweeduizend deelnemers van de twintigste editie van de Roparun zijn vandaag vanaf half vier gestart in Parijs. Op Tweede Pinksterdag worden de hardlopers rond drie uur bij de finish op de Coolsingel verwacht.

De Roparun ontstond in 1992 uit een weddenschap met als doel om geld in te zamelen voor zorg aan mensen met kanker. Het eerste jaar liepen dertien teams van de Euromast naar de Eiffeltoren. Vanaf 2004 is de route andersom, maar de estafette van 522 kilometer heeft nog altijd als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. De 275 teams hebben zich hiervoor laten sponsoren. De afgelopen negentien edities werd in totaal meer dan veertig miljoen euro opgehaald.

Judith Bokhove maakt deel uit van het 'team politiek'. De raadsleden Wubbo Tempel (CDA) en Maarten van de Donk (VVD) zitten ook in het team van acht hardlopers, evenals een aantal ex-raadsleden en deelraadsleden. Zij worden weer ondersteund door een fietsteam en door chauffeurs en verzorgers, ook allemaal afkomstig uit de Rotterdamse politiek. Het team staat onder leiding van dagelijks bestuurder Marjolein Masselink (VVD).

Bokhove is een fanatieke loper. Ze liep eerder dit jaar de Rotterdamse marathon uit. De acht lopers in 'team politiek' nemen ieder in totaal 65 kilometer voor hun rekening. Dat staat gelijk aan ongeveer anderhalve marathon.

Lees via deze link meer over 'team politiek'.