Politici van verschillende Rotterdamse politieke partijen doen dit jaar voor de tiende keer mee met de RoPaRun. GroenLinks-raadslid Judith Bokhove start zaterdag 26 mei in Parijs als eerste hardloper de estafettetocht voor Team Politiek. Het team komt op Tweede Pinksterdag rond 15.00 uur aan op de Coolsingel.

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam met als doel om geld op te halen voor mensen met kanker. Aan de start verschijnen bijna dertig Rotterdamse politici, waaronder hardlopers, fietsers, chauffeurs, cateraars en masseurs.

Bokhove vindt het geweldig dat ze in Parijs mag starten en roemt de verbroedering tijdens het sportevenement tussen politici van verschillende partijen. ‘In de politiek sta je qua idealen soms lijnrecht tegenover elkaar, terwijl we tijdens de Roparun juist samen één doel willen bereiken. De neuzen staan één kant op en je moet op elkaar kunnen bouwen om de eindstreep te halen, dus niet het verschil opzoeken, maar samen het verschil maken.’

Na de finish viert het Team Politiek de terugkomst in de Lungo Espressobar aan het Delftseplein. Onder het genot van een drankje en een hapje kan iedereen de ervaringen horen van de politici en geld doneren voor het goede doel.

Zie ook de website van Team Politiek