Nieuws

Rotterdam geeft 16- en 17-jarigen stemrecht

Rotterdamse jongeren van 16 en 17 jaar mogen volgend jaar hun stem uitbrengen in de verkiezingen voor de gebiedscommissies. Dat voorstel van GroenLinks en D66 kreeg vandaag een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad. Omdat de gebiedscommissies niet onder de landelijke kieswet vallen maar door de Rotterdamse raad in het leven zijn geroepen, kan de gemeente afwijken van de landelijke minimumleeftijd van 18 jaar.

Lees verder

Campagnepand feestelijk geopend

Afgelopen zaterdag werd ons campagnepand feestelijk geopend door kandidaat kamerlid Corinne Ellemeet. Voorzitter Jeroen Postma en fractievoorzitter Judith Bokhove zorgden voor confetti. Na het opruimen hiervan zijn de aanwezigen naar Kralingen vertrokken om daar langs de deuren te gaan. 

GroenLinks opent campagnepand in Rotterdam

Zaterdag 18 februari om 13.00 uur openen kandidaat kamerlid Corinne Ellemeet en Rotterdamse fractievoorzitter Judith Bokhove het campagnepand van GroenLinks in Rotterdam. De partij heeft eerder deze week het huurcontract getekend voor een pand aan de Eendrachtsweg 21, vlakbij Eendrachtsplein. Het partijpand wordt de uitvalsbasis van GroenLinks tijdens de laatste maand van de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

Lees verder

Haven moet nu afkicken van haar olieverslaving

De Rotterdamse haven vaart een groene koers, zegt het Havenbedrijf Rotterdam. Mooie woorden, zegt Arno Bonte, gemeenteraadslid voor GroenLinks Rotterdam, maar het is wachten op groene daden. Bron: AD/Rotterdams dagblad

Nieuw bestuur voor DWARS Rotterdam-Rijnmond

Eind januari hebben de leden van DWARS Rotterdam-Rijnmond een nieuw bestuur gekozen. De nieuwe voorzitter van de aan GroenLinks gelieerde jongerenpartij is Sonja Groenwold. De student Health care management volgt scheidend voorzitter Jasmijn Verbeek op. Groenwold wil zich in haar bestuursjaar inzetten voor ‘een duurzame en sociale samenleving, met gelijke kansen voor iedereen’.

Lees verder

Geen uitbreiding Rotterdam Airport

GroenLinks blijft zich verzetten tegen de uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. Die verzekering komt van fractievoorzitter Judith Bokhove van GroenLinks Rotterdam. De gemeenteraad nam afgelopen week een besluit over het bestemmingsplan Rotterdam The Hague Airport. Samen met D66 en SP zorgde GroenLinks er daarbij voor dat hierin niet wordt voorgesorteerd op de door het vliegveld gewenste uitbreiding.

Lees verder

Pagina's