Nieuws

Judith Bokhove opnieuw lijsttrekker GroenLinks Rotterdam

Judith Bokhove (49) is door de leden van GroenLinks Rotterdam opnieuw gekozen tot lijsttrekker van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Bokhove is sinds 2010 raadslid in de Rotterdamse gemeenteraad en werd in 2014 ook gekozen tot voorvrouw.

Lees verder

Armoede is een schande

'Armoede is een schande', zegt Bart Starreveld op de bijeenkomst over armoede in IJsselmonde. Hij is pastor in Lombardijen en in Ommoord en komt vrijwel dagelijks in contact met mensen die leven in armoede.  Dat besef, dat het een schande is dat armoede bestaat in Rotterdam is voor hem en voor veel anderen de reden om de handen uit de mouwen te steken en er iets aan te doen.

Lees verder

GroenLinks eist compensatiegroen bij bouwplannen in centrum

Judith Bokhove GroenLinks Rotterdam raadslid fractievoorzitter gemeenteraad

Als de Rotta Nova, de woontoren die gepland staat op het grasveld naast de Markthal, daadwerkelijk wordt gebouwd, moet de gemeente voor vervangend groen zorgen in de directe omgeving. Die voorwaarde legde GroenLinks-fractievoorzitter Judith Bokhove deze week op tafel tijdens een commissievergadering over de bouwplannen. Wethouder Simons beloofde serieus op zoek te gaan naar een locatie voor deze groencompensatie.

Lees verder

GroenLinks op de bres voor Fietsenstalling Zuidplein

GroenLinks wil dat de bewaakte fietsenstalling bij winkelcentrum Zuidplein openblijft. Afgelopen week werden gebruikers geïnformeerd dat de stalling met ingang van 1 oktober gaat sluiten. GroenLinks-raadslid Arno Bonte heeft hierover een debat aangevraagd. ‘Rotterdam heeft de ambitie om het fietsen te bevorderen’, aldus Bonte. ‘Maar met deze maatregel dupeer je juist veel fietsers.’

Lees verder

Eerste Doro Siepelprijs voor ‘010 Says It All’

Tijdens de opening van het culturele seizoen is dit jaar voor het eerst de Doro Siepelprijs uitgereikt. GroenLinks-fractievoorzitter Judith Bokhove, op wier initiatief Rotterdam de prijs afgelopen jaar heeft ingesteld, zat in de jury. De winnaar van 2017 is ‘010 Says It All’, het fringe festival van Poetry International. Op dit festival krijgen jonge talenten de mogelijkheid hun kunnen te laten zien op het professionele podium.

Lees verder

Pagina's