Nieuws

GroenLinks: geen gemeenschapsgeld naar nieuw stadion

Judith Bokhove GroenLinks Rotterdam raadslid fractievoorzitter gemeenteraad

Gisteren besprak de gemeenteraad Feyenoord City, een veelomvattend plan waarin een nieuw stadion voor de voetbalclub Feyenoord en de ontwikkeling van het omliggende gebied uitgewerkt worden. De gemeente Rotterdam steekt 135 miljoen in deze ontwikkeling. Een meerderheid van de gemeenteraad besloot in te stemmen met het voorstel. GroenLinks heeft hier tegen gestemd, omdat de partij geen gemeenschapsgeld in een nieuw stadion wil steken.

Lees verder

Raad van State buigt zich over tracébesluit A13/A16

Het is een spannende week voor bewoners van Ommoord, Hillegersberg, Schiebroek en Lansingerland. Donderdag en vrijdag buigt de Raad van State zich over de rechtmatigheid van het tracébesluit voor de aanleg van snelweg A13/A16 ten noorden van Rotterdam.

Lees verder

GroenLinks wil Rotterdamse fietstaxi’s redden

Arno Bonte GroenLinks Rotterdam Raadslid Gemeenteraad

Al ruim 10 jaar zijn fietstaxi's een vast onderdeel van het straatbeeld in Rotterdam, maar daar dreigt een einde aan te komen. De huur van het pand waar de 13 fietstaxi's 's nachts worden geparkeerd is door verhuurder Havensteder opgezegd. Voor het eind van de maand moeten de fietstaxi's daar verdwenen zijn. Een alternatief is vooralsnog niet voorhanden.

Lees verder

Nieuw fietspad door het centrum Rotterdam

Rotterdam krijgt een nieuwe fietsverbinding door het centrum. Het winkelgebied tussen de Coolsingel en de Binnenrotte wordt zo beter bereikbaar voor fietsers uit het noorden van de stad. Ook voor fietsers die vanaf Rotterdam Zuid over de Erasmusbrug of Willembrug komen wordt de binnenstad beter bereikbaar.

Lees verder

Betere hulp voor Rotterdammers met schulden

Slechts een klein percentage van de Rotterdammers met problematische schulden die bij de gemeente om hulp vragen komt uiteindelijk terecht in de schulddienstverlening. Die conclusie trekt de Rotterdamse Rekenkamer in het onderzoek ‘Hulp buiten bereik: effectiviteit van het schulddienstverleningsbeleid.’ Dat moet beter, concludeerde fractievoorzitter Judith Bokhove gisteren bij de bespreking van dit rapport in de Rotterdamse raad.

Lees verder

Pagina's