Fractievoorzitter Judith Bokhove van GroenLinks vertrekt vandaag met Team Politiek naar Hamburg. Dit team van Rotterdamse politici doet mee aan de Roparun, een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs of Hamburg naar Rotterdam met als doel om geld op te halen voor mensen met kanker. Bokhove gaat mee als fietser en chauffeur. Ook Karen Bebelaar, voormalig bestuurder van deelgemeente Delfshaven, fietst mee voor Team Politiek.

Bokhove is dit jaar extra gemotiveerd: ‘Team Politiek loopt dit jaar niet alleen voor het goede doel, maar ook voor teamgenoot en vriend Maarten, die vorige week overleed aan de ziekte waar wij nu geld voor ophalen. Dat maakt de Roparun dit jaar extra bijzonder.’

Na de finish viert het Team Politiek de terugkomst in Het Koetshuis in het Park aan de Baden Powelllaan. Onder het genot van een drankje en een hapje kan iedereen de ervaringen horen van de politici en geld doneren voor het goede doel. Het team verwacht hier rond 15.00 uur aan te komen. Je kunt de verrichtingen van het team volgen of doneren via www.roparun.nl of op twitter via @RoPaRunTeam249.