In 2016 is het voorstel Groenfonds aangenomen, waarin het college werd verzocht om een Groenfonds op te richten voor de stimulering van veelbelovende nieuwe groene initiatieven. Helaas is het Groenfonds nog niet van de grond gekomen en is de financiering voor groene initiatieven weggevallen met het wegvallen van de deelgemeenten.

Morkoç: ‘Groene initiatieven hebben grote behoefte aan financiering en één aanspreekpunt voor alle afdelingen van de gemeente. Door structurele financiering kunnen bestaande initiatieven blijven bestaan, groeien en professionaliseren. Hierdoor kunnen ze nieuwe kleine initiatieven ondersteunen door kennis en expertise.’

GroenLinks vraagt het college onder andere of ze hebben gereflecteerd op het huidige budget voor groene initiatieven en of er mogelijkheden zijn om deze initiatieven te ondersteunen middels een Groenfonds. Daarnaast wil Morkoç graag meer inzicht krijgen in hoe groene initiatieven momenteel worden ondersteund en of het college bereid is om initiatieven te ondersteunen middels een Groenfonds.