Groen, groener, groenst: groenloket voor Rotterdam

Dankzij GroenLinks en een aantal initiatiefnemers uit de stad komt er een groenloket in Rotterdam. Bij dit loket kunnen Rotterdammers met groene plannen aankloppen.

Geen ambtelijke molen meer
Rotterdammers zijn betrokken bij hun stad en bedenken allerlei mooie voorstellen om de stad te vergroenen. De gemeente blijkt alleen nog niet goed te kunnen inspelen op de behoeften van bewoners. Groene initiatiefnemers raken vaak verstrikt in de ambtelijke molen. Ze lopen vast of moeten telkens het wiel opnieuw uitvinden. Dat is enorm zonde van alle tijd en moeite die in de plannen is gestoken. Een groenloket biedt uitkomst voor zowel bewoners als de gemeente.

Meer groen, minder kosten
Met een gezamenlijk groenloket kunnen Rotterdammers met een groen hart van elkaar leren en kan samen met de gemeente worden gewerkt aan een groener beleid. Het neveneffect van het groenloket heeft ook nog eens als voordeel dat de bureaucratie vermindert waardoor kosten worden bespaard. 

Samen voor een groene stad

Fractievoorzitter Judith Bokhove: ‘Ik ben enorm blij dat we met een groenloket co-creatie tussen gemeente en bewoners stimuleren. Geen administratieve rompslomp meer, maar aan het werk! Samen voor een groene stad.’

Met bijvoorbeeld een website waarop informatie wordt gedeeld en bewoners materialen aan elkaar kunnen uitlenen, kunnen groene plannen werkelijkheid worden. Zo kan iedereen makkelijk aan de slag, zonder dat er eerst geïnvesteerd hoeft te worden in materiaal, kennis of kunde.