Peter Arnts is benoemd tot nieuwe voorzitter van de GroenLinks-jongerenorganisatie Dwars in Rotterdam. Dieudonnee Penning en Mirek Walton treden gelijktijdig toe tot het bestuur. Scheidend voorzitter Emile Cammeraat blijft op de achtergrond actief voor Dwars.

Cammeraat vindt dat anderen de kans moeten krijgen om Dwars verder op de kaart te zetten. Tijdens zijn voorzitterschap is Dwars sterk gegroeid van vijf actieve leden naar twaalf actieve vrijwilligers. ‘Emile heeft er voor gezorgd dat Dwars Rotterdam weer leeft’, zegt opvolger Peter Arnts. 'Dat is een grote verdienste.'

De nieuwe voorzitter wil het komende jaar de banden met het landelijke bestuur versterken. Hij wil ook een sterke positie binnen GroenLinks in Rotterdam verwerven. Het nieuwe bestuurslid Mirek Walton gaat zich bezighouden met financiën. Dieudonnee Penning wil in haar nieuwe rol meer jongeren uit omliggende gemeenten prikkelen om actief te worden. Dwars Rotterdam ondersteunt al jonge kandidaat-raadsleden in Schiedam en Lansingerland in de campagne voor de verkiezingen op 19 maart.
 
Arnts heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU in Delft. Hij runt nu de winkel Stroop aan de Mathenesserweg in Delfshaven. Dieudonnee Penning studeert bestuurskunde en woont in Capelle aan den IJssel. Mirek Walton is muzikant.