Zowel Judith Bokhove als Arno Bonte doen komend weekend mee met de Roparun, waarbij na de start in Hamburg of Parijs meer dan 500 km in estafettevorm zal worden hardgelopen om uiteindelijk in Rotterdam te finishen. Ook GroenLinksers Liselotte de Haan, vice-voorzitter van de gebiedscommissie Noord, en Karen Bebelaar, voormalig wijkwethouder uit Delfshaven, zijn van de partij. Zij maken allen deel uit van team Politiek Rotterdam.

Met de Roparun wordt geld ingezameld voor mensen met kanker. ‘Vorig jaar zijn we een van onze vaste teamleden verloren aan deze verschikkelijke ziekte. Daardoor zijn we dit jaar extra gemotiveerd,’ aldus Bokhove, die dit jaar is benoemd tot teamcaptain. Het team vertrekt vrijdag naar Hamburg, waar ze zaterdag van start zullen gaan. Op maandagmiddag finisht het team naar verwachting rond twee uur op de Coolsingel. Via www.roparunlive.nl kan je precies zien waar we zijn en wanneer ze zullen finishen. Ook via Facebook en Twitter kun je op de hoogte blijven. Na afloop is er een finishborrel bij het RO Theater.

Een Roparun-team bestaat uit acht lopers die ruim 60 kilometer per persoon afleggen. Zij worden ondersteund door fietsers die navigeren en de veiligheid van de lopers in de gaten houden. Daarnaast bestaat het team uit verzorgers en chauffeurs die de lopers en fietsers opvangen na hun aflossingen en hen voorzien van maaltijden, slaapplaatsen en vervoer naar het volgende startpunt.

Doneren aan team Politiek Rotterdam kan hier.