In de ontwikkeling tussen de Maastunneltraverse en de Parkhavenkade worden minimaal 630 woningen gebouwd waarvan meer dan 300 betaalbare woningen voor Rotterdammers., Woningen waaraaneen schreeuwende behoefte is in onze stad.

Tegelijkertijd bestaat de Parkhavenkade nu voor een deel uit een groenstrook en voor een deel uit een groot stenig parkeerterrein. GroenLinks heeft bij vaststelling van het Masterplan (in 2019) daarom een dubbele groencompensatie als voorwaarde gesteld. Dat betekent meer vierkante meters groen dan de 1850 vierkante meter groen die er nu is in het plangebied en daarbovenop het toevoegen van extra groen in de stenige wijken Lloydpier en Mullerpier. Ook komen er 300 extra bomen en worden circa 100 goede bestaande bomen verplaatst. Bovendien wordt er ten behoeve van het herstel van de Parkkade zo’n 3000 vierkante meter extra grond toegevoegd die met het voorstel van GroenLinks eveneens een groene inrichting krijgt.

Tot slot wordt met ons voorstel ’Schone lucht van noord naar Zuid’ een Hoogwaardig Openbaar vervoer (HOV) verbinding gerealiseerd met een halte nabij de woningen in Parkhaven. Zodat nieuwe bewoners direct vanaf de oplevering van de woningen laagdrempelig goed openbaar vervoer bij de hand hebben in Rotterdam. Om de luchtkwaliteit te verbeteren is het noodzakelijk te blijven sturen op schone mobiliteit en minder autoverkeer. GroenLinks zal dit dan ook in de toekomst nauwlettend blijven monitoren.