Judith Bokhove bij restaurant Shaami Huis

Taart van GroenLinks voor 25 Rotterdamse initiatieven

GroenLinks gaat vandaag taart langs brengen bij 25 Rotterdamse initiatieven die volgens hen een compliment verdienen. De partij doet dit in het kader van nationale complimentendag. Judith Bokhove, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam, kijkt uit naar de actie. ‘Elk jaar is het weer een feestje om zoveel actieve Rotterdammers in het zonnetje te zetten!'

Ook kandidaat-kamerleden Ilias Mahtab en Arno Bonte gaan complimenttaarten bezorgen. Bonte brengt vanmiddag een taart naar John Hijnen, die eerder dit jaar honderden winterjassen inzamelde voor dakloze Rotterdammers. Mahtab bezorgt een taart bij kapsalon Maher, opgericht en gerund door Syrische vluchtelingen. De eerste taart, die gisteren al werd uitgereikt (zie foto), ging ook naar een initiatief van vluchtelingen. Bokhove bracht de taart langs bij restaurant Shaami Huis, dat onlangs werd geopend door de Syrische vluchteling Firas Alroz.

Andere initiatieven die een taart ontvangen zijn onder andere Broodnodig, een organisatie die oude broden inzamelt om te hergebruiken, de Kluskanjers uit Hillegersberg-Schiebroek die klussen doen bij Rotterdammers die niet mobiel zijn of weinig te besteden hebben, en boksschool Van ’t Hof, waar ‘mattietraining’ wordt gegeven voor jongeren die problemen hebben met autoriteit. Alle initiatieven zijn genomineerd door de leden van GroenLinks Rotterdam.