In het initiatiefvoorstel, dat tot stand kwam na het niet door kunnen gaan van de plein-bioscoop, kwamen verschillende aanbevelingen naar voren. Zo is het belangrijk om maatwerk toe te passen bij de evenementen en dit in samenspraak met verschillende belanghebbenden te doen. Het betrekken van de wijkraden en bewoners zorgt ervoor dat een evenement goed past bij de wensen van de wijk. Hierdoor is het mogelijk om evenementen langer door te laten gaan dan de afgesproken 23:00.

Verder worden er aanbevelingen gedaan die de overlast van evenementen moet verminderen. Door afspraken met DCMR en een plan voor het deelvervoer dat gebruikt wordt bij evenementen, wordt de overlast niet alleen verminderd, maar ook beter in kaart gebracht. 

Om de groei van Rotterdam als evenementenstad te stimuleren worden aanbevelingen gedaan voor het meenemen van evenementen in bestemmingsplannen, het investeren in evenementenlocaties, het betrekken van horeca en het het opstellen van een evenementenkalender die past bij een levendige stad. Raadslid Judith Bokhove deelde in haar bijdrage het belang van een passende evenementenkalender, zodat zoveel mogelijk evenementen doorgang kunnen vinden. Voor volgend jaar moet op deze wijze ook weer plaats zijn voor de Parade en de halve marathon.