GroenLinks Rotterdam is blij met de verkeersdrempels die aangelegd worden op het Noordereiland. Fractievoorzitter Arno Bonte drong in juni op maatregelen aan nadat bewoners aan de bel hadden getrokken na overlast door hardrijdende auto's en illegale straatraces.

Uit een rondgang van GroenLinks bleek voor de zomer dat een ruime meerderheid van de bewoners van het Noordereiland last had van de snelheidsduivels en maatregelen van de gemeente verwachtte. De partij verzamelde ruim 150 handtekeningen van buurtbewoners die op actie van de gemeente aandrongen.

 

Sinds het begin van deze zomer heeft de gemeente gemeten om te kijken of de klachten terecht zijn. De metingen werden al na een week stopgezet omdat er inderdaad veel te hard werd gereden. De hoogste gemeten snelheid was 188 kilometer per uur.

 

De verkeersdrempels worden aangelegd op de Maaskade en Prins Hendrikkade. Ook als de verkeersdrempels er liggen blijft de politie 's nachts en in het weekend regelmatig surveilleren. 'De snelheidsterreur is tot stilstand gebracht', constateert Bonte tevreden, 'bewoners worden niet langer uit hun slaap gehouden door gierende banden of ronkende motoren'.