In totaal hebben zes Rotterdammers zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks bij de gemeenteraadsverkiezingen, in maart volgend jaar. De kandidaatstelling is nu gesloten. GroenLinks-voorzitter Frans de Wuffel is verheugd over de animo voor het lijsttrekkersreferendum.

‘GroenLinks is een springlevende partij’, zegt de Rotterdamse afdelingsvoorzitter Frans de Wuffel. ‘We hebben prachtige kandidaten, die zeer verschillend zijn en toch helemaal GroenLinks. Ik ben daar echt trots op.’

Naast fractievoorzitter Arno Bonte en raadslid Judith Bokhove is ook wijkwethouder Ahmed Harika in de race om de Rotterdamse lijst aan te voeren, evenals de deelgemeentelijke fractievoorzitters Emile Cammeraat, Jos van Eijk en Stephan Leewis. Op dinsdagavond 1 oktober kruisen de zes lokale kandidaten de degens in een groot lijsttrekkersdebat.

De Rotterdamse leden van GroenLinks kunnen vervolgens in de eerste helft van oktober hun volgorde van voorkeur bepalen. Als geen enkele kandidaat in één keer de helft van de stemmen haalt, wordt de tweede voorkeur van de leden opgeteld bij het aantal stemmen van de eerste voorkeur, tot één van de kandidaten de meerderheid heeft van de stemmen. Afdelingsvoorzitter Frans de Wuffel maakt de uitslag op vrijdag 18 oktober bekend.

Arno Bonte kandidaat-lijsttrekker GroenLinks