Fractievoorzitter Arno Bonte hoopt volgend jaar opnieuw lijsttrekker te zijn van GroenLinks bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Hij heeft zich officieel kandidaat gesteld bij het bestuur van GroenLinks Rotterdam.

Volgens Bonte is een groenere en linksere koers hard nodig in Rotterdam. 'Meer dan 40 duizend kinderen groeien op in armoede. En de gemiddelde levensverwachting van Rotterdammers ligt 2 jaar lager dan in de rest van het land, onder andere vanwege de toenemende luchtvervuiling.'

Bonte wil de 'kwaliteit van leven' weer centraal stellen in de havenstad. 'Weg met de boekhoudersmentaliteit waarbij cijfers belangrijker zijn dan mensen!' Schone lucht, kansen voor kinderen en een aantrekkelijke leefomgeving zouden 'topprioriteiten' moeten worden in de stad. 'Mijn ambitie is om Rotterdam groener, linkser en leuker te maken.'

Bij de verkiezingen in 2010 voerde Bonte de Rotterdamse lijst van zijn partij ook al aan. GroenLinks steeg toen van 2 naar 3 zetels. Hij hoopt zijn fractie nu te zien doorgroeien naar 4 zetels.

Tot 30 augustus kunnen ook andere GroenLinks-leden zich aanmelden om lijsttrekker of raadslid te worden. Als er meer kandidaten voor het lijsttrekkersschap zijn, organiseert de partij in september een ledenreferendum.