Er loopt een groeiende kloof tussen de Nederlanders. Een kloof tussen academisch en praktisch opgeleiden, tussen rijken en armen, tussen vaste contracten en flexwerkers, tussen kansrijk en kansarm. Arbeid, bestaanszekerheid, binding en verheffing staan door de economische, statelijke, en intermenselijke dynamiek onder druk. Systemen en instituties die ooit waren opgericht om steun en hoop te bieden aan mensen in de meest benarde positie, zijn de afgelopen decennia geoliede machines geworden van geïnstitutionaliseerd wantrouwen, waar weinig mensen na bijvoorbeeld de toeslagenaffaire nog vertrouwen in heeft. Hoe zit het met “de kloof” en ongelijkheid in Nederland? Kunnen we het als Links Nederland oplossen en hoe moeten we dit doen?

Tim ’S Jongers is directeur bij de Wiardi Beckman Stichting. Daarvoor was hij senior-adviseur bij de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. ’S Jongers ontworstelde zich aan een jeugd in armoede en onzekerheid. Er loopt een kloof door Nederland tussen rijk en arm. Maar Tim 'S Jongers heeft het liever over de kloof tussen 'hoopvollen' en 'hooplozen'. Wat zijn de huidige uitdagingen als het over “de kloof” gaat en hoe kunnen we als links Nederland die overbruggen?

Op woensdag 5 juli zal Tim ‘S Jongers hierover met ons in gesprek gaan. Meerdere maatschappelijke organisaties en verschillende politieke partijen zullen aanwezig zijn. Nadien is er een borrel. Meld je tijdig aan, dit kan via een mail naar Matin Daftari (Matindaftari@outlook.com)