Judith Bokhove (53) is door de leden van GroenLinks Rotterdam opnieuw gekozen tot lijsttrekker. Bokhove is sinds 2018 wethouder in het Rotterdamse college van Burgemeester & Wethouders en werd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 en 2018 ook gekozen tot voorvrouw.

Leden konden in een intern referendum hun voorkeur uitspreken voor wethouder Judith Bokhove, gebiedscommissielid Debora Fernald of gemeenteraadslid Astrid Kockelkoren.

Voorzitter Isabelle van Woerkom is blij dat de strijd om de gunst van de kiezer nu echt kan beginnen. Het zijn de Rotterdammers waar we het tenslotte voor doen. “Wij zijn verheugd dat de leden hun keuze hebben gemaakt uit deze drie sterke vrouwen en dat wij ons nu kunnen richten op de verdere samenstelling van de kandidatenlijst."

Lijsttrekker Judith Bokhove:
“Ik dank de leden van GroenLinks voor hun vertrouwen in mij. Ik zie mijn herverkiezing als lijsttrekker als waardering voor de koers die we varen vanuit fractie en college om onze stad iedere dag eerlijker, groener, gezonder en meer inclusief te maken.”

“Samen met leden, vrijwilligers en kandidaten gaan we ervoor om ons succes van 2018 te evenaren of te verbeteren! Er is immers “no time to waste” !”

Exacte uitslag:
- Verantwoording Stembureau (pdf)
- Uitslag Lijsttrekkersreferendum (pdf)
- Uitslag Lijsttrekkersreferendum (jpg)