Het Klimaat Actieplan Rotterdam is niet alleen een overzicht met de klimaatplannen voor de gemeenteraad, maar ook voor de rest van de stad. Het idee van het plan is dat Rotterdammers inzicht kunnen krijgen in wat er gebeurt in Rotterdam rondom het klimaat. De cijfers die in het Klimaat Actieplan gebruikt worden, komen uit verschillende bronnen en dat maakt het verwarrend voor de lezer. GroenLinks diende een voorstel in om voortaan alleen gebruik te maken van cijfers van DCMR, de milieudienst van Rotterdam. Door gebruik te maken van deze cijfers, is de informatie eenduidig en transparant en kunnen er betere afwegingen gemaakt worden over de plannen.
Een van de belangrijkste punten van het klimaatbeleid, is dat het rechtvaardig moet zijn. Dit betekent dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Om een stap te zetten richting klimaatrechtvaardigheid, diende raadslid Mina Morkoç twee voorstellen in. Zo stelde ze voor dat de bedrijven waar de gemeente aandeelhouder is, impactplannen opstellen waarin ze vertellen wat ze doen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en de grondstoffentransitie. Zo krijgen we meer inzicht in wat bedrijven doen, en of dit genoeg is. Daarnaast riep Morkoç de wethouder op om in gesprek te gaan met Eneco en Vattenfall om de aansluitkosten van het warmtenet te verlagen. De overstap van gas naar warmte is noodzakelijk voor de energietransitie, maar het mag niet zo zijn dat dit tot hogere kosten leidt bij de Rotterdammers.
De bespreking van het Klimaat Actieplan Rotterdam bij de gemeenteraad ging slechts over een update van het plan. De komende periode blijft GroenLinks Rotterdam zich inzetten op het verbeteren van het Rotterdamse klimaatbeleid via verschillende wegen, zoals bij de haven, de bouw en in de openbare ruimte.