Mina Morkoç heeft samen met Sander van der Goes (GroenLinks Nijmegen) een brief geschreven aan het kabinet. Ze vragen de ministers verantwoordelijkheid te nemen en studenten niet langer uit te sluiten van de energietoeslag die er is om mensen te helpen met het betalen van de energierekening.

Studenten krijgen op deze toeslag niet, volgens het kabinet is het te moeilijk studenten deze toeslag te bieden omdat ze allemaal op verschillende manieren wonen. Onzin, zegt Morkoç, en ook de rechtbank Gelderland oordeelt dat het uitsluiten van studenten om deze reden niet eerlijk is.

Om te proberen het probleem voor Rotterdamse studenten in ieder geval op te lossen heeft Mina Morkoç het onderwerp al op de agenda gezet van de gemeenteraad, maar met deze brief is het doel het probleem aan te pakken bij de bron: het kabinet.

GroenLinks vindt het belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt. Of je nu student bent of niet, als je door de stijgende energieprijzen moeite hebt om rond te komen krijg je hulp.