Sinds maandagochtend 2 januari is op het Kruisplein in Rotterdam een groot bord te zien met daarop een steunbetuiging aan de demonstranten in Iran die opkomen voor hun rechten. De Rotterdamse emancipatie-organisatie Dona Daria heeft het bord gerealiseerd met steun van de gemeente Rotterdam naar aanleiding van een voorstel van onder andere raadsleden Larissa Vlieger en Mina Morkoç in de gemeenteraad.

Morkoç, zelf van Iraanse komaf, benadrukt het belang van de steunbetuiging: ‘Al maanden vechten demonstranten met gevaar voor eigen leven voor hun vrijheid, internationale aandacht is nodig om hen te steunen in deze strijd. Ook vanuit Rotterdam zal ik mijn best blijven doen hier aandacht voor te vragen.’

Het bord toont Rotterdamse solidariteit met de demonstranten en herdenkt de slachtoffers van de opstand, waaronder de 22-jarige Jina Mahsa Amini wiens dood de revolutie ontketende. In het Nederlands, Engels, Koerdisch en Farsi is de tekst: ‘Vrouw, Leven, Vrijheid.’ te lezen, een strijdkreet van de protestanten. Het bord bevat daarnaast een illustratie afkomstig van de Iraans-Rotterdamse kunstenaar Parisa Akbarzadehpoladi.

Het bord is te zien tot en met 9 januari.