Binnen de voorwaarden van Rotterdam Festivals, die de subsidies voor de gemeente uitgeeft, is duurzaamheid slechts een randvoorwaarde. GroenLinks ziet graag dat hier verandering in komt, zodat duurzaamheid een van de hoofdvoorwaarden wordt. Op die manier krijgen groene initiatieven meer mogelijkheden om voor Rotterdammers evenementen te organiseren.

Een voorbeeld van zo'n groen initiatief is de Parkenmaand, die Rotterdammers in aanraking brengt met het groen in de stad. Er worden tijdens de Parkenmaand vele activiteiten georganiseerd in de parken, waardoor het belang van de parken als ontmoetingsplek wordt benadrukt. Verder is er aandacht voor de rol die parken spelen bij het verkoelen en verduurzamen van de stad en voor de biodiversiteit van parken. 

Wat fractievoorzitter Judith Bokhove betreft is het dan ook moeilijk te verkopen dat dit evenement niet ondersteund wordt vanuit Rotterdam Festivals. Ze stelt daarom vragen aan het college over de voorwaarden van Rotterdam Festivals en de mogelijkheden om een duurzaamheids voorwaarde toe te voegen. Verder wil ze specifiek weten wat de mogelijkheden zijn om de Parkenmaand te ondersteunen, zodat Rotterdammers komende mei kunnen genieten van groene, duurzame evenementen.