Fractie Rotterdam 2018-2022
Astrid Kockelkoren, Jeroen Postma, Judith Bokhove, Lies Roest en Stephan Leewis

Nieuwe fractie maakt vliegende start

De nieuwe fractie gaat voortvarend te werk en stelt direct vragen aan het stadsbestuur. Astrid Kockelkoren over de plannen voor een kunstgrasveld bij het Kaappark en Jeroen Postma over de fietsveiligheid van Rit010.

‘Houd Kaappark op Katendrecht alsjeblieft groen!’, met deze noodkreet klopte een groep bewoners van de Kaap aan bij de fractie van GroenLinks. Het huidige groen van het Kaappark wordt binnenkort vervangen door een kunstgrasveld en dat is tegen het zere been van de bewoners. GroenLinks-raadslid Astrid Kockelkoren: ‘Op Katendrecht heb je steeds minder groene plekken en juist het Kaappark is het groene hart van Katendrecht. Dat moeten we behouden.’

Fietsen moet in Rotterdam worden gestimuleerd, niet ontmoedigd', vindt GroenLinks-raadslid Jeroen Postma. 'Rit010 is geen volwaardig alternatief voor de Noord-Zuid route via de Coolsingel. Het is minder veilig en ook moeten fietsers via deze route omfietsen.' De Coolsingel gaat binnenkort op de schop voor een grootscheepse herinrichting. De fractie wil dat tijdens de bouwwerkzaamheden rekening wordt gehouden met fietsers en voetgangers.