De gemeente moet maatregelen nemen tegen hardrijders op de Westblaak. Dat bepleit GroenLinks-raadslid Arno Bonte. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 27-jarige man levensgevaarlijk gewond toen hij met hoge snelheid op het zebrapad werd geschept. Het was niet voor het eerst dat op die plek een ernstig ongeluk gebeurde.

Bonte wil dat de politie vaker snelheidscontroles houdt op de Westblaak en op andere wegen waar automobilisten vaak zebrapaden negeren, zoals op de Coolsingel. Op plekken waar vaak ongelukken met voetgangers gebeuren pleit hij voor de aanleg van verhoogde zebrapaden, zogenoemde zebradrempels.

De gemeente heeft onlangs op een aantal wegen in het centrum juist zebrapaden verwijderd, omdat automobilisten er toch niet voor stopten. Bonte noemt dat 'de omgekeerde wereld'. 'Op veel plekken in het centrum ben je je leven als voetganger niet zeker. De gemeente zou de kant moeten kiezen van de kwetsbare verkeersdeelnemers, in plaats van voor de gevaarlijke snelheidsduivels.'