Judith en Jeroen

Judith Bokhove en Jeroen Postma kandidaat-lijsttrekker GroenLinks Rotterdam

Judith Bokhove (49) en Jeroen Postma (34) hebben zich gemeld als kandidaat-lijsttrekker voor GroenLinks Rotterdam. Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Judith Bokhove is sinds 2014 fractievoorzitter en voorzitter van de Commissie Zorg, Onderwijs, Cultuur en Sport en de Commissie Bestemmingsplannen en woordvoerder Bouwen-Wonen en Buitenruimte in de gemeenteraad van Rotterdam. In de periode 2010 - 2014 was zij gemeenteraadslid en woordvoerder Fysieke Infrastructuur en Buitenruimte en Commissie tot Onderzoek van de Rekening. Naast haar raadslidmaatschap is Judith Bokhove zelfstandig gevestigd logopedist in Rotterdam.

Jeroen Postma is sinds april 2016 lid van het landelijk bestuur van GroenLinks met de portefeuille Personeel & Organisatie. Van 2011 tot maart 2017 was hij actief in het bestuur van GroenLinks Rotterdam; eerst als bestuurslid met de portefeuille Interne communicatie en deelgemeenten en vanaf 2013 als afdelingsvoorzitter. In het dagelijks leven is Jeroen Postma universitair docent bij het Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Het bestuur van de afdeling GroenLinks Rotterdam is verheugd dat twee bijzonder geschikte kandidaten, die beiden hun sporen in de partij verdiend hebben, zich bereid tonen tijdens de aanstaande campagne en de komende raadsperiode het boegbeeld van GroenLinks Rotterdam te zijn en houdt op 6 september a.s. een lijstrekkersdebat.

De leden hebben tussen 6 en 20 september de mogelijkheid hun stem uit te brengen op één van de twee kandidaten. Op 21 september maakt het bestuur bekend wie tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 de lijst van GroenLinks Rotterdam zal aanvoeren.