De Rotterdamse politie moet per direct stoppen met vernederende twitterberichten met foto's van daklozen. Dat wil GroenLinks-raadslid Arno Bonte. Hij noemt de berichten waarin met foto's waarin daklozen vaak herkenbaar in beeld zijn 'misselijkmakend'.

De politie Rotterdam en wijkagenten twitteren de laatste weken regelmatig foto's van daklozen die zij op hun slaapplaats hebben aangetroffen, met bijschriften als "zwervers veroorzaken veel overlast in de stad". Op veel van de foto's zijn daklozen herkenbaar in beeld gebracht.

GroenLinks raadslid Arno Bonte stoort zich aan dit winteroffensief van de politie op twitter. "Ik vind deze berichtjes misselijkmakend en vernederend. Het gaat hier om de meest kwetsbare mensen in onze samenleving, mensen die helemaal niks meer hebben. Die worden publiekelijk te kakken gezet door de politie."

Bonte heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd om direct een einde te maken aan de vernederende tweets over daklozen. "In plaats van kwetsbare mensen belachelijk te maken, kan de politie daklozen beter helpen bij het vinden van een warme slaapplek of passende hulpverlening."