Het stadsbestuur van Rotterdam wil tienduizenden betaalbare woningen afbreken of verkopen en er dure woningen voor terug zetten. Dat staat in de Woonvisie van wethouder Schneider. Voor veel Rotterdammers wordt wonen in hun eigen stad zo onbetaalbaar. Daarom willen de Rotterdamse Huurdersorganisaties een referendum organiseren, waarmee deze plannen aan de bewoners van Rotterdam kunnen worden voorgelegd. GroenLinks ondersteunt dit initiatief.

Volgens Judith Bokhove, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam, zijn er de afgelopen jaren al veel goedkope woningen verdwenen. ‘Bovendien zijn de huren ook flink gestegen en wil het kabinet dat ouderen langer thuis blijven wonen. Wij verwachten daarom dat de vraag naar betaalbare woningen de komende jaren juist gaat stijgen. Sloop van goedkope woningen is dus een heel slecht plan!’

Om de komst van het referendum mogelijk te maken moeten er de komende zes weken 10.000 ondersteuningsverklaringen van Rotterdammers worden opgehaald. De handtekeningen kunnen digitaal gezet worden op de site woonreferendum.nl. Daarnaast gaan de initiatiefnemers voor het referendum de straat op om extra handtekeningen te verzamelen. Aankomende zaterdag houden we een grote actie op Zuid. Als je daar meer over wilt weten of wil meehelpen, klik dan hier voor meer informatie over deze actiedag.