Rotterdam stopt dit voorjaar eindelijk met het vangen en vergassen van duiven. In plaats daarvan worden in de binnenstad drie duiventillen geplaatst, waar vrijwilligers van de dierenbescherming de eieren zullen schudden. GroenLinks pleit al jaren voor het overstappen op deze diervriendelijke werkwijze voor het bestrijden van duivenoverlast.

Fractievoorzitter Judith Bokhove is blij dat er eindelijk schot in de zaak komt. ‘Al in 2010 beloofde toenmalige wethouder Van Huffelen te gaan experimenteren met duiventillen’, aldus Bokhove. ‘In andere steden werkt dat hartstikke goed. Het is dus totaal onnodig dat Rotterdam al deze jaren duiven is blijven vergassen.’
 
Begin maart wordt begonnen met de bouw van de eerste til, die in de buurt van het Binnenwegplein geplaatst zal worden. Zodra deze til in gebruik wordt genomen zal het afvangen van duiven worden gestopt. Een tweede til zal waarschijnlijk in mei in geplaatst worden nabij het stadhuisplein. De locatie voor de derde til is nog niet bekend.