Aankomende donderdag neemt de Rotterdamse gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2016. In aanloop naar het debat hierover hebben de vakcommissies al uitgebreid van gedachten gewisseld over de keuzes die het college hierin maakt. Hierbij heeft GroenLinks een aantal moties ingediend om het collegebeleid groener, linkser en vrijer te maken. Vooruitlopend op de begrotingsbehandeling presenteren wij vandaag een overzicht van onze voorstellen.

Volgens fractievoorzitter Judith Bokhove stelt GroenLinks zich constructief op. ‘Wij vragen niet het onderste uit de kan, maar doen suggesties om een eerste stap in de goede richting te zetten. Wij hopen dat het college de uitgestrekte hand waar ze het altijd over hebben eindelijk een keer waar gaat maken.’  

GroenLinks stelt onder meer voor om 100 Rotterdammers zonder startkwalificatie alsnog hun diploma te laten halen, een prijsvraag uit te schrijven om 500 goedkope huurwoningen te laten bouwen en een actieplan te ontwikkelen om de jongerenparticipatie te vergroten. Dat wil de partij betalen door onder andere de rioolheffing kostendekkend te maken, het dividend van het Havenbedrijf te verhogen en het betaald parkeren uit te breiden.