GroenLinks-café

GroenLinks Rotterdam organiseert zes tot acht keer per jaar het GroenLinks-café. In deze bijeenkomst komen politiek vertegenwoordigers, leden en sympathisanten bij elkaar voor gesprek en een drankje. We wijden elke bijeenkomst aan een thema dat relevant is voor GroenLinkse politiek. Met een inleider en een moderator voeren we de eerste helft van de avond een gestructureerd gesprek; daarna gaan we informeel verder.

Doel van het GroenLinks-café is de verbinding tussen politici, bestuur, leden en sympathisanten op een prettige manier te verbeteren.

We vragen

De coördinator is ervoor verantwoordelijk dat er met enige regelmaat een GroenLinks-café wordt georganiseerd; dat thema’s worden gekozen, locatie, inleider en moderator worden gevonden, en leden worden gestimuleerd te komen. De coördinator onderhoudt contact met het bestuur, en met werkgroepen en campagnecoördinator. Meewerken aan de politieke cafés die de werkgroepen organiseren kan.

Belangrijk is dat je het leuk vindt te organiseren en te verbinden. Je kunt plannen en overzicht houden. Je bent in staat mensen te enthousiasmeren.

GroenLinks houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, wat je huidskleur is, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw motivatie om onze beweging en ons team te versterken.

Tijdsbesteding: coördinatie kost vier tot acht uur per maand.

We bieden

Alle functies binnen de afdeling worden op vrijwillige basis uitgevoerd. Als coördinator van het GroenLinks-café help je mee met de opbouw van de GroenLinks-beweging. Je leert over verschillende vormen van politiek handwerk, over de verschillende thema’s die we belangrijk vinden, en over manieren om inhoudelijke onderwerpen politiek te maken. Daarnaast biedt GroenLinks Rotterdam actieve leden regelmatig gratis trainingen aan.

Heb je interesse of wil je meer weten om te bepalen of deze functie bij je past? 

Neem contact op met Werenfried Spit (w.spit@groenlinksrotterdam.nl).

Wil je reageren: stuur een motivatiebrief en cv naar bestuur@groenlinksrotterdam.nl.