De Werkgroep

De werkgroep Groen is één van de vier werkgroepen in de afdeling Rotterdam van GroenLinks. De werkgroep maakt de inhoudelijke verbinding tussen de politieke vertegenwoordigers en de partijleden. Het doel van de werkgroep is om aan de ene kant de gemeente- en wijkraadsleden van kennis en ondersteuning te voorzien, en aan de andere kant de leden met kennis en interesse een podium te bieden. De werkgroep houdt zich bezig met alle ‘groene’ thema's uit het verkiezingsprogramma: klimaat, haven, wonen, duurzaamheid, groen, de inrichting van de stad, circulaire economie, verkeer en vervoer.

De werkgroep ondersteunt zo de institutionele politiek, geeft vorm aan de partij als 'ideeënmachine', en geeft partijleden de gelegenheid in de politiek te participeren. De werkgroep bestaat voor dit doel uit vertegenwoordigers van de stadsfractie, wijkraadsleden en 'gewone' partijleden. Op dit moment heeft de werkgroep ruim 35 leden.

De werkgroep komt ongeveer acht keer per jaar bij elkaar, volgt de politieke actualiteit; organiseert werkbezoeken, discussieavonden,politieke café’s en inhoudelijke acties; voorziet de raadsleden van inhoudelijk commentaar op ideeën of voorstellen, formuleert initiatiefnota's of moties, maakt analyses, en volgt de politieke actualiteit.

We vragen

De voorzitters van de werkgroep zijn ervoor verantwoordelijk dat de werkgroep regelmatig bij elkaar komt; dat aan allebei de doelen van de werkgroep (voor volksvertegenwoordigers en voor leden) aandacht wordt besteed in de keuze van activiteiten; dat taken binnen de werkgroep worden verdeeld; en dat de werkgroep voldoende leden heeft. De voorzitters onderhouden contact met het bestuur. De voorzitters bereiden de vergaderingen voor en zorgen voor continuïteit in de activiteiten. De voorzitters van de vier werkgroepen van de afdeling Rotterdam komen regelmatig bij elkaar om ideeën uit te wisselen. We zoeken op dit moment naast de huidige voorzitter Matthijs de Boer een tweede voorzitter.

Belangrijk is dat je je verbonden voelt met de groene thema’s van ons verkiezingsprogramma. Je bent in staat een vergadering te leiden waarin alle deelnemers voldoende aan bod komen. Je kunt plannen en organiseren. Je bent in staat mensen te enthousiasmeren.

Tijdsbesteding: het voorzitterschap kost vier tot acht uur per maand.

We bieden

Alle functies binnen de afdeling worden op vrijwillige basis uitgevoerd. Als voorzitter van de werkgroep kun je van dichtbij meekijken met verschillende politieke vertegenwoordigers. Je helpt mee met de ideeënvorming in de partij. Je leert over verschillende vormen van politiek handwerk, en over manieren om inhoudelijke onderwerpen politiek te maken. Je hebt een gevarieerd en enthousiast team om je heen. Daarnaast biedt GroenLinks Rotterdam actieve leden regelmatig gratis trainingen aan.

Solliciteren

Heb je interesse of wil je meer weten om te bepalen of deze functie bij je past? Neem contact op met Werenfried Spit  (w.spit@groenlinksrotterdam.nl).

Wil je reageren: stuur een motivatiebrief en cv naar bestuur@groenlinksrotterdam.nl.

GroenLinks houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, wat je huidskleur is, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw motivatie om onze beweging en ons team te versterken.