Vind jij het ook belangrijk dat Nederland en Rotterdam groener, eerlijker en inclusiever worden? GroenLinks Rotterdam maakt zich op voor de campagne richting de komende verkiezingen: de Europese verkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen. Hiervoor zijn we op zoek naar twee campagneleiders (m/v/x).

Achtergrond

GroenLinks Rotterdam is een actieve afdeling met meer dan 1500 leden. Met vijf zetels in de gemeenteraad en vertegenwoordiging in twaalf wijkraden strijden we voor een groenere, eerlijkere en inclusievere stad.

We vragen

In Rotterdam werken we met twee campagneleiders. Samen leid je het campagneteam, werf en coach je vrijwilligers, en zorg je dat het verhaal van GroenLinks in Rotterdam weergalmt. We zoeken enthousiaste communicatieve toppers met organisatie skills. Als campagneleider zit je niet in het bestuur, maar overleg je regelmatig met het bestuur en de fractie. Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor het bestuur en de fractie rondom de campagne. Je legt verantwoording af aan het bestuur van de afdeling en aan de leden tijdens de algemene ledenvergadering. Reken op zo’n 4 uur per week, maar tijdens de pieken in de periode voor de verkiezingen kan dat oplopen naar ruim 8 uur per week. Met de Europese (juli 2024) en gemeenteraadsverkiezingen (maart 2026) op de radar, is commitment tot de volgende verkiezingen belangrijk.

Concrete taken van een campagneleider

Je bouwt het lokale campagneteam op en stuurt het aan;

Je ontwikkelt offline en online campagneplannen en voert deze samen met het campagneteam uit;

Je organiseert evenementen en activiteiten om met vrijwilligers langs de deuren te gaan of om online bij te dragen aan de campagne;

Je enthousiasmeert GroenLinks-leden en sympathisanten voor de campagne;

Je werft, verwelkomt en traint nieuwe vrijwilligers en zorgt dat onze beweging blijft groeien;

Je zorgt ervoor dat GroenLinks goed zichtbaar is in de stad;

Je hebt nauw contact met zowel de lokale afdeling als het Landelijk Bureau van GroenLinks;

We bieden

Campagneleiders zijn belangrijk voor GroenLinks. Daarom zorgen we lokaal en landelijk voor goede ondersteuning. Je wordt goed ingewerkt en gecoacht in je nieuwe rol. Daarnaast maak je deel uit van een landelijke groep lokale campagneleiders die intensief met elkaar samenwerkt en samen meehelpt om de landelijke campagne lokaal vorm te geven. We bieden een unieke kans om ervaring op te doen in een van de meest innovatieve politieke campagnes in Nederland. Het Landelijk Bureau van GroenLinks biedt diverse trainingen aan die specifiek bedoeld zijn om lokale campagneleiders te trainen en ondersteunen. Alle functies binnen de afdeling worden op vrijwillige basis uitgevoerd.

Solliciteren

Heb je interesse of wil je meer weten om te bepalen of deze functie bij je past? Of wil je weten hoe je op een andere manier aan de afdeling kunt bijdragen?
Neem contact op met Werenfried Spit (bestuur@groenlinksrotterdam.nl).

Wil je reageren: stuur een motivatiebrief en cv naar bestuur@groenlinksrotterdam.nl.Graag ontvangen we je reactie uiterlijk 31 maart 2024.

GroenLinks houdt van diversiteit. Het maakt niet uit waar je bent geboren, wat je huidskleur is, waar je in gelooft of van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw passie en motivatie om onze beweging en ons team te versterken.