Markus was al jong betrokken bij medezeggenschap op school en leerde zo op diplomatieke wijze problemen op te lossen. Met een enorme drang tot rechtvaardigheid wordt hij bewogen tot activisme bij onderwerpen zoals antifascisme, studentenrechten en antikapitalisme.

Hopend om meer linkse jongeren te ontmoeten kwam hij bij DWARS terecht en raakte hij al snel verweven in een web van commissies en vergaderingen. De proactieve houding van DWARS spreekt hem erg aan hij hoopt daar aan bij te kunnen dragen als algemeen bestuurslid.

Markus leest in zijn vrije tijd graag filosofie en literatuur. Hij werkt voor The Harvest als schrijver en publiceert artikelen over duurzaamheid. Hij studeert nu aan het Grafisch Lyceum Rotterdam als redactioneel medewerker en hoopt hierna filosofie te studeren.

Als bestuurslid wilt Markus zich inzetten voor nauwere samenwerking met de Jonge Socialisten. Ook wilt hij graag meer debatten organiseren zodat de politieke jongeren van DWARS vaker hun mening kunnen uiten. Nu corona hopelijk meer toelaat lijkt het hem leuk om ook meer gezellige avonden te organiseren waarbij leden elkaar beter leren kennen.