De Delfshavense gebiedscommissieleden Stephan Leewis en Astrid Kockelkoren van GroenLinks zijn niet gelukkig met de plannen voor een McDrive onder het Dakpark. De GroenLinksers staan achter de groep actieve bewoners rond het Dakpark die zwaarwegende argumenten heeft tegen de komst de McDonalds op deze plek. Een meerderheid van de gebiedscommissie stemde dinsdag voor de komst van een McDonalds onder het Dakpark.

In een reactie op dat besluit zegt Leewis: ‘Het is bizar, er zijn duidelijke en heldere regels gemaakt tussen bewoners en de gemeente. Eén van die regels is dat er geen dingen door het Dakpark geboord worden. Nu gaan we dat toch doen voor een afvoerpijp van de McDonalds.’ Ook Kockelkoren kan zich niet vinden in de komst van de fastfoodketen. ‘Bewoners proberen al jaren lang op het Dakpark van alles te organiseren zoals een lift voor invaliden, een kiosk, barbecuestenen. Daar wilde de gemeente al jaren niet aan meewerken. Nu McDonalds komt aankloppen kunnen wel opeens alle afspraken het raam uit. Dat is niet oké.’

Ook de stedelijke fractievoorzitter van GroenLinks Judith Bokhove vindt de komst van een McDonalds op deze plek niet passend. ‘Op de Schiedamseweg en in de Spaansepolder zitten nu ook al twee McDonald’s. Wie hamburgers wil eten in Delfshaven heeft dus voldoende keuze. Laten we dit prachtige stukje Rotterdam nu groen en vooral schoon houden. Want een McDonalds geeft altijd heel veel vervuiling door zwerfvuil in de omgeving.’  De stedelijke fractie van GroenLinks bekijkt of er nog stappen tegen de komst van de McDonalds mogelijk zijn.