Wethouder Schneider van bouwen & wonen gaat met McDonalds in gesprek over het plan om een restaurant te vestigen in de bigshops onder het Dakpark. Mac Donalds is van plan om een restaurant te vestigen in de bigshops onder het Dakpark. Onder bewoners van de wijk is veel onrust ontstaan over deze kwestie. Op verzoek van GroenLinks zal de wethouder aan McDonalds vragen nog geen aanvraag voor omgevingsvergunning in te dienen en geen onomkeerbare besluiten te nemen totdat de bewoners zich hebben kunnen uitspreken over de komst van de fastfoodketen naar deze locatie. Bewoners die hun mening kenbaar willen maken kunnen terecht bij de gebiedscommissie Delfshaven.

De bewoners maken zich vooral zorgen om de enorme schoorstenen die door het dak van het restaurant geboord moeten worden en uitkomen bij het Dakpark. De pijpen worden tot wel zes meter hoog en krijgen een forse diameter. Dat is echter in strijd met gemaakte afspraken; in de samenwerkingsovereenkomst die gesloten is tussen de (voormalige) deelgemeente Delfshaven, de gemeente Rotterdam, de bouwer van het Dakpark en de actieve bewoners is onder andere opgenomen dat er geen ‘gaten’ in het dak mogen worden gemaakt. Bovendien zijn bewoners bang dat de buizen ook een effect hebben op de ecologische structuur van de ondergrond van het Dakpark, bijvoorbeeld door verwarming van de ondergrond en verandering van waterstromen.
 
Fractievoorzitter Judith Bokhove is blij met de inzet van de wethouder, al had zij liever gezien dat het plan gelijk van tafel zou gaan. ‘Wij vinden het eeuwig zonde om het Dakpark te vervuilen met een stel schoorstenen die frituurlucht staan te walmen. Verbouwing door MacDonalds valt mogelijk wel binnen het bestemmingsplan, maar doordat uitbreiding van horeca niet past in het Horecagebiedsplan zou MacDonalds niet in aanmerking kunnen komen voor een exploitatievergunning. Dat laatste kan een goede stok achter de deur zijn om eerst het participatieproces met de bewoners goed te doorlopen! Er zijn in het verleden meerdere afspraken gemaakt met bewoners over beheer en betrokkenheid bij het Dakpark en deze moeten worden nagekomen.'