De DWARS afdeling Rotterdam-Rijnmond heeft afgelopen week een nieuw bestuur gekozen. De nieuwe bestuursleden van de aan GroenLinks gelieerde jongerenpartij zijn Jasmijn Verbeek, Max de Bont, Sigrid Oosterwegel en Merlijn Boer. Scheidend voorzitter Dieudonnee Penning en penningmeester Bas Weertmeester werden bedankt voor hun inzet.

De 21-jarige geneeskundestudent Jasmijn Verbeek werd verkozen tot voorzitter. Merlijn Boer van 21 jaar die industrieel product ontwerp studeert werd de nieuwe penningmeester. De 20-jarige geneeskundestudent Sigrid Oosterwegel nam de taak van secretaris op zich. En Max de Bont van 25 jaar, werkzaam in de Fenix Food Factory, werd benoemd tot algemeen bestuurslid. ‘Ik ben er van overtuigd dat we met deze ploeg enthousiaste mensen heel wat mooie acties kunnen neer zetten’, aldus Jasmijn Verbeek.

Afgelopen jaar organiseerde DWARS Rotterdam-Rijnmond een demonstratie  voor de opvang van vluchtelingen en verschillende andere bijeenkomsten. Jasmijn: ‘Komend jaar zijn we van plan nog meer grote acties neer te zetten, om zo aandacht te krijgen voor thema’s als armoedeproblematiek en het milieu. Wij willen laten zien dat het anders kan. Ik heb onwijs veel zin om met dit nieuwe bestuur en onze prachtige afdeling me daarvoor ook dit jaar weer in te zetten.’