Ruim 3000 Rotterdammers hebben hun handtekening gezet op de protestsite A13A16Noway.nl. Ze protesteren daarmee tegen het plan van minister Melanie Schultz om een snelweg aan te leggen door hun achtertuin. Duizenden bewoners van de Rotterdamse wijken Hillegersberg, Schiebroek en Ommoord worden daardoor gedupeerd.

GroenLinks-raadslid Arno Bonte, een van de initiatiefnemers van de actiesite, zegt dat veel mensen zich door de minister in de steek gelaten voelen. “Eén van de groenste stukjes Rotterdam dreigt door de aanleg van die weg verloren te gaan. Bewoners zitten straks in de herrie en de stank en de helft van het populaire Lagebergsebos wordt gekapt."

Donderdag vergadert de gemeenteraad van Rotterdam over de het plan van minister Schultz. Eerder gaf de gemeenteraad aan niet tevreden te zijn met het inpassingsvoorstel van de minister. Schultz zegde daarop 15 miljoen aan inpassingsmaatregelen toe voor onder andere het gebruik van ’stil asfalt'. Bonte noemt dat ‘lapmiddelen’ waar de omwonenden weinig mee opschieten. Hij hoopt dat een meerderheid van de raad de zorgen van de bewoners serieus neemt en het A13/A16-plan naar de prullenbak zal verwijzen.