De gemeente Rotterdam gaat in kaart brengen welke maatregelen genomen kunnen worden om de diversiteit in de eigen organisatie te vergroten. Dat is volgens GroenLinks hard nodig, omdat Rotterdam de meest diverse stad van Nederland is maar voor haar eigen organisatie geen diversiteitsbeleid heeft. Fractievoorzitter Judith Bokhove is tevreden dat de gemeenteraad dat met haar eens is.

‘Op de werkvloer zit het wel snor met de diversiteit,’ aldus Bokhove. ‘Maar hoe hoger de salarisschaal, hoe slechter het is gesteld met de diversiteit binnen de gemeentelijke organisatie. Wij vinden dat de gemeente ook op dit vlak een voorbeeldfunctie heeft.’ GroenLinks hoopt dat deze eerste stap op termijn leidt naar een volwaardig diversiteitsbeleid.
 
GroenLinks deed bij de bespreking van de integratienota al een poging om het college op te dragen een diversiteitsbeleid te ontwikkelen. Toen strandde de poging helaas. Bokhove: ‘Het luistert nogal nauw, want Leefbaar is de grootste partij in Rotterdam en die willen hier niets van weten. In overleg met D66 hebben we een nieuwe motie geschreven, gericht op de wethouder organisatie. Deze motie haalde gelukkig wel genoeg stemmen!’