GroenLinks-raadslid Arno Bonte wil dat burgemeester Aboutaleb niet langer treuzelt met het verstrekken van nachtvergunningen voor nieuwe horeca. Doordat voor de tweede keer vertraging is opgetreden bij een besluit over nieuwe nachtvergunningen dreigen de populaire initiatieven in de kiem te worden gesmoord. 'Dat is een gemiste kans voor het uitgaansleven van Rotterdam.'

Een van de nieuwe initiatieven die in de problemen dreigt te komen is de populaire gayclub De Unie. Sinds september komen daar elk weekend zo'n 300 tot 400 bezoekers op een avond. Tot nu toe maakte eigenaar Patrick Nijenhuis gebruik van de zogenaamde 'verlaatjes', de mogelijkheid om 15 keer per jaar tot na 2:00 uur de deuren open te houden. De verlaatjes zijn nu op, terwijl Nijenhuis erop had gerekend inmiddels al een nachtvergunning op zak te hebben. Ook initiatieven voor een jazzclub in de Oude Haven en een nieuwe bestemming voor Plan C dreigen door de vertraging vroegtijdig te stranden.

Eerder stelde de burgemeester de vaststelling van het horecagebiedsplan al uit. Nu treedt er opnieuw vertraging op, omdat het college een slag om de arm wil houden bij het verstrekken van nachtvergunningen. Bonte vindt dat het getreuzel niet past bij de doelstelling om van Rotterdam een bruisende stad te maken. Morgen zal hij in een raadsdebat de burgemeester vragen om met spoed de aanvraag van de nachtvergunningen in behandeling te nemen.