De 18-jarige Dieudonnée Penning is afgelopen vrijdag 21 november tijdens een ledenvergadering van DWARS Rotterdam-Rijnmond, de lokale jongeren organisatie van GroenLinks, verkozen tot voorzitter en volgt daarmee per direct de vorige voorzitter Peter Arnts op.

"Ik ga mij het komende jaar met hart en ziel inzetten om op te komen voor de belangen van jongeren in de hele Rijnmond regio. Wanneer jij kijkt naar problemen op het gebied van jongerenwerkloosheid, nachtelijke openbaar vervoersverbindingen en uitgaansbeleid is er nog een hoop te winnen”,  aldus Dieudonnée. Zij zal samen met de 20-Jarige Jasmijn Verbeek en de 23-Jarige Bas Weerdmeester het nieuwe bestuur vormen van DWARS.

Dieudonnée Penning is momenteel werkzaam bij Eko plaza, Jasmijn Verbeek is Geneeskunde student en Bas Weerdmeester is werkzaam in de zorg. Voor het nieuwe bestuur wordt het belangrijk om de combinatie te maken tussen aanwezig te zijn op de straat, door bijvoorbeeld het werk wat ze nu al doen bij de Rotterdamse Pauluskerk én in te zetten op politieke thema`s.

Dieudonnée: “Het afgelopen jaar heb ik mij als bestuurslid al hard kunnen maken voor grote TV schermen in Rotterdam tijdens het WK voetbal. Ik vond het absurd dat andere grote steden als Amsterdam en Den-Haag wel die schermen hadden, maar wij in Rotterdam nog niet. Dankzij goede samenwerking met de Rotterdamse GroenLinks fractie kon dit aan de kaak gesteld worden in de Rotterdamse raad.”

Meer informatie over DWARS Rotterdam-Rijnmond kan je vinden op www.rotterdam.dwars.org