GroenLinks is het niet eens met de bezuiniging op Jeugdvakantieland die dit college in de begroting voor 2015 heeft opgenomen. Jeugdvakantieland, dat elke zomer in Ahoy wordt gehouden, is bedoeld als een vakantievervanging voor gezinnen met een laag inkomen. Aanstaande woensdag wordt een actiedag georganiseerd om hiertegen te protesteren. Fractievoorzitter Judith Bokhove zal hierbij aanwezig zijn en hoopt op een grote opkomst. ‘Jeugdvakantieland is een begrip in Rotterdam, en een uitkomst voor mensen die geen geld hebben om op vakantie te gaan. Helaas kiest dit college er keer op keer voor om juist te bezuinigen op de voorzieningen die bedoeld zijn voor de armste Rotterdammers’.

De actie Red Jeugdvakantieland wordt georganiseerd door de 21-jarige Sanne van Zanten. Zij gaat op 5 november, de dag voor de begrotingsbehandeling, de stoep voor het stadhuis omtoveren tot spelletjesparadijs met een springkussen, goochelaars, ballonnen en nog veel meer. Aan het einde van de middag zullen alle steunbetuigingen voor Jeugdvakantieland worden overhandigd aan de verantwoordelijke wethouder. Alle kinderen en hun ouders, opa’s, oma’s, familieleden en vrienden zijn van harte welkom om zich hierbij aan te sluiten. De spelletjesmiddag begint om half twee.

Ook de keuze om de financiering voor buurtcentrum de Larenkamp, zwembad Schuttersveld en het Hoekse Badje stop te zetten is bij GroenLinks niet in goede aarde gevallen. ‘We zijn bezig met een transitie van zorg en welzijn waarin we mensen vragen meer zelf te gaan doen, en tegelijkertijd sluit de gemeente belangrijke buurtvoorzieningen, zonder dat daar overleg aan vooraf gaat’, aldus Bokhove. ‘Wat ons betreft gaat dat niet samen en daar zullen wij het college op aanspreken.’