GroenLinks-partijleider Bram van Ojik is dit weekeinde samen met Tweede Kamerlid Linda Voortman in het centrum van Rotterdam om met kiezers te praten. Op woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Van Ojik en Voortman komen allebei naar het Binnenwegplein om met Rotterdammers te praten over hun zorgen en over de oplossingen en ideeën van GroenLinks voor een groener, linkser en vrijer Rotterdam. De partij deelt verder kleine windmolentjes uit aan kinderen. In een tot bioscoop omgebouwde GroenLinks-caravan draaien filmpjes, op energie van zonnepanelen.
 
Naast Van Ojik en Voortman is de Rotterdamse lijsttrekker Judith Bokhove in de stad te vinden, evenals andere kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op het Binnenwegplein treden verder The Happy Notes Society en Convoi Exceptional op.
 
Ook elders in Rotterdam voeren vrijwilligers van GroenLinks gesprekken met inwoners, zoals op de Afrikaandermarkt, in winkelcentrum Zuidplein en bij supermarkten in heel Rotterdam. Ook bellen vrijwilligers dit weekeinde weer aan bij mensen met een brievenbussticker. ‘Wij respecteren als één van de weinige politieke partijen de wens van Rotterdammers om geen reclame in de bus te willen krijgen’, zegt campagneleider Peter Jan de Werk. ‘Mensen die daardoor onze boodschap mislopen, kunnen een flyer of verkiezingsprogramma ophalen in onze campagnewinkel aan de Oostzeedijk Beneden.’