GroenLinks organiseert op zondagochtend 9 maart ‘Kies de Zon’. Rotterdammers met zonnepanelen stellen dan hun huis open voor belangstellenden. Wie de aanschaf van panelen overweegt kan binnenlopen, bekijken hoe zo’n systeem er uitziet en vragen stellen over aanschaf en aanleg.

Zonnepanelen zijn op dit moment heel goedkoop. Ook zonder subsidie leveren ze veel geld op voor de eigenaar. ‘Met duurzame energie bespaar je honderden euro’s op je energierekening. De investering verdien je heel snel terug. Als ondernemer zelfs al binnen drie jaar', zegt organisator Ivo Rodermans. 'Bovendien maakt het de energievoorziening in ons land schoner en minder kwetsbaar voor oprakende fossiele brandstoffen en voor gevolgen van buitenlandse politiek.’
 
De Rotterdamse ‘open daken’ zijn op 9 maart van 10.00 tot 12.00 uur aan de Nicolaas Beetsstraat 81, de Spanjaardstraat 116 en aan het G.W. Burgerplein 14. Ook in andere gemeenten kunnen geïnteresseerden zonnesystemen bezoeken. Alle adressen en de exacte tijdstippen staan op de website kiesdezon.groenlinks.nl.

Lees feiten en weetjes over zonnepanelen en bekijk een rekenvoorbeeld.