De gemeenteraad van Rotterdam wil dat er meer en betere fietspaden komen in Rotterdam. Een meerderheid van de raad steunt een motie van de raadsleden Arno Bonte (GroenLinks) en Samuel Schampers (D66) om de komende vier jaar zes miljoen euro extra te investeren in fietspaden en fietsparkeervoorzieningen in Rotterdam.

'Steeds meer Rotterdammers pakken de fiets voor korte ritjes, dat is goed nieuws', zegt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. 'Fietsen is gezond en het draagt bij aan het oplossen van de filedruk en de luchtvervuiling. Met betere fietspaden en stallingsmogelijkheden kunnen we het fietsgebruik in Rotterdam nog meer stimuleren.'

'Het komende jaar willen we samen met onder andere de Fietsersbond een plan van aanpak maken om van Rotterdam een nog aantrekkelijkere fietsstad te maken', legt D66-raadslid Samuel Schampers uit. 'Vanaf 2016 willen we jaarlijks structureel minimaal 2 miljoen euro extra uittrekken voor het aanleggen en verbeteren van fietspaden en het realiseren van meer fietsparkeervoorzieningen'.