GroenLinks is blij met de beslissing van VVD-minister Melanie Schultz van Haegen om de snelheidsverhoging op de A13 en de A10 terug te draaien. Vandaag maakte ze bekend dat de snelheid per 29 maart weer wordt verlaagd van 100 naar 80 km per uur.

Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam noemt het besluit een 'overwinning voor de gezondheid van de bewoners'. Bonte voerde regelmatig samen met de omwonenden actie tegen de snelheidsverhoging op de A13, die dwars door de Rotterdamse wijk Overschie loopt. Uit metingen van GroenLinks Rotterdam bleek al eerder dat de snelheidsverhoging tot fors hogere luchtvervuiling leidde. Ook klaagden bewoners over de toegenomen geluidsoverlast.
 
In juli 2012 besloot Schultz van Haegen ondanks protest van de bewoners de snelheid op de A13 te verhogen van 80 naar 100 kilometer per uur. Volgens Bonte nam ze daarmee een 'onverantwoord risico met de gezondheid van duizenden omwonenden'. Hij hoopt dat de minister nu op meer snelwegen in Nederland voorrang zal geven aan de gezondheid van de mensen die langs de weg wonen.