Jesse Klaver is enthousiast over zijn koffie-spreekuur in het pand van GroenLinks in Rotterdam. Verschillende inwoners gingen met hem in gesprek. Aan de deuren in Kralingen-Crooswijk voerde Klaver zaterdag ook gesprekken met Rotterdammers.

Jesse Klaver was zaterdagmiddag op straat en in het pandje van GroenLinks om contacten te leggen met inwoners. Gespreksonderwerpen waren onder meer de herontwikkeling van het Hofpleinviaduct, de arbeidsmarkt en de bureaucratie bij het UWV.

Klaver vindt het positief dat mensen hun hart luchten bij een Kamerlid. Ook aan de deuren hoort hij de zorgen en ideeën van mensen graag aan. ‘We bellen overal in Nederland bij mensen aan. Soms alleen om een flyer te geven bij iemand met een nee-sticker, maar ook om uitvoerige gesprekken te voeren. Wat ik daarvan vandaag meeneem naar de Tweede Kamer is de roep om duurzame werkgelegenheid en de ongerustheid onder mensen over de bezuinigingen op de zorg, vooral de thuiszorg. Daar moeten we keihard voor knokken.’

Ook de Rotterdamse GroenLinks-lijstrekker Judith Bokhove was bij Koffie met Klaver om met bewoners in gesprek te gaan. Bokhove staat erom bekend dat ze goede contacten onderhoudt met inwoners van de stad. Ook de komende weken is ze veelvuldig op straat en aanspreekbaar voor iedereen die dat wil.

Foto's: Sanne Avenhuis