Raadslid Judith Bokhove is gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks in Rotterdam. Ze kreeg 50,8 procent van de stemmen. De huidige fractievoorzitter Arno Bonte behaalde 47,2 procent. De opkomst is 29,1 procent.

Aan het lijsttrekkersreferendum deden zes kandidaten mee. De partij hanteert een kiessysteem, waarbij leden de lijsttrekkerskandidaten op volgorde van voorkeur zetten en de winnaar minimaal de helft van de stemmen moet halen. Bij het stemmentellen valt steeds de minst populaire kandidaat af, tot één persoon meer dan de helft van de stemmen heeft. Bokhove en Bonte drongen allebei door tot de laatste telronde.
 
Judith Bokhove is verheugd over haar uitverkiezing. Ze benadrukt ook de enorme steun voor Arno Bonte. 'Dit is een krachtig signaal van de leden dat wij als sterk team in de nieuwe raadsperiode verder kunnen.' Bokhove belooft als beoogd fractievoorzitter de huidige koers voort te zetten. ‘Ik ben ontzettend gemotiveerd om GroenLinks vanuit de oppositie weer terug te voeren naar het machtscentrum, zodat we nog meer van onze idealen in de praktijk kunnen brengen’, zegt ze. ‘Dat doe ik heel graag samen met de andere vijf kandidaten én natuurlijk met alle leden in Rotterdam.’
 
Bokhove is sinds 2010 raadslid voor GroenLinks en heeft daarnaast een logopediepraktijk in Delfshaven. Als raadslid zorgde ze onder meer voor betere bescherming van bomen, diende ze voorstellen in om Rotterdam vogelvriendelijker te maken en maakte zij zich sterk voor het behoud van historische gebouwen en voor isolatie van huurwoningen.