De campagne voor het lijsttrekkerschap van GroenLinks Rotterdam gaat maandag officieel van start. Leden van de partij kunnen vervolgens van 1 tot en met 15 oktober hun stem uitbrengen op één van de zes kandidaten.

De zittende fractieleden Judith Bokhove en Arno Bonte zijn allebei verkiesbaar voor de eerste plek op de lijst. Ook wijkwethouder Ahmed Harika is in de race, evenals de fractievoorzitters van GroenLinks in Centrum, IJsselmonde en Delfshaven. Dat zijn Emile Cammeraat, Jos van Eijk en Stephan Leewis.

Op 1 oktober organiseert de afdeling Rotterdam een groot lijsttrekkersdebat. De kandidaten kruipen dan in korte debatronden in de huid van een politieke tegenstander om een medekandidaat het vuur na aan de schenen te leggen.  Ook vertellen de kandidaten waar hun prioriteiten liggen en wat hun kwaliteiten zijn.

Op de website staan onder meer filmpjes en profielen van de kandidaten. Ook kunnen de leden online uitleg vinden over de stemprocedure. Alle kiesgerechtigde leden in Rotterdam ontvangen per mail of post een unieke stemcode, waarmee zij digitaal hun stem kunnen uitbrengen. Op 18 oktober maakt de partij de uitslag bekend.