Chemiebedrijf Odfjell mag niet langer de hand boven het hoofd worden gehouden, maar moet direct worden gesloten. Dat zegt fractievoorzitter Arno Bonte in reactie op het nieuws dat de directie van Odfjell nog 11 incidenten verzwegen heeft. Sluiting is volgens hem de enige optie, 'in het belang van de veiligheid en gezondheid van werknemers en omwonenden'.

In juli onthulde actualiteitenrubriek EenVandaag al dat Odfjell in 2009 een grote lekkage van methanol had verzwegen. Naar aanleiding van eerdere incidenten en een - eveneens verzwegen - lekkage van 220 ton van het uiterst explosieve butaangas in 2011 besloot de Onderzoeksraad voor de Veiligheid tot een onderzoek naar het bedrijf. In haar onderzoeksrapport concludeerde de onderzoeksraad dat Odfjell onverantwoorde risico's met de veiligheid heeft genomen.
 
Chemiebedrijven zijn verplicht alle incidenten te melden bij milieudienst DCMR. Dat er op structurele basis ongelukken verzwegen zijn, is volgens Bonte onvergeeflijk. 'Ofwel de directie heeft informatie doelbewust onder de pet gehouden, ofwel de informatie is door gebrekkige bedrijfsvoering zoekgeraakt. In beide gevallen diskwalificeert dit bedrijf zichzelf.'