Rotterdam voor Gaza, waar GroenLinks onderdeel van uitmaakt, organiseert op zondagmiddag 16 juni een kunstveiling. De opbrengst gaat naar een ziekenhuis in Khan Younis op de Gazastrook.

Vele tientallen kunstenaars, waaronder bekende namen als Willem van Hest, Marion Bloem, Johan van Konijnenburg, Rineke Kop, Jana Beranová, Harry Schumacher, Cindy Jansen en Henk van Vessem, stellen belangeloos hun werken beschikbaar. De Kunstuitleen Rotterdam levert de locatie aan de Nieuwe Binnenweg 75.

Khan Younis is een kleine plaats met een groot vluchtelingenkamp in het zuidelijke deel van de Palestijnse Gazastrook. Het ziekenhuis Dar Essalam levert medische zorg, maar heeft ook een uitgebreid preventie- en voorlichtingsprogramma. Voor de vele niet-verzekerde patiënten heeft het ziekenhuis een eigen fonds. De opbrengst van de kunstveiling is bestemd voor het voorlichtingsprogramma en het armenfonds.

Voorafgaande aan de veiling organiseert Rotterdam voor Gaza kijkdagen op vrijdag 14 juni van 12.00 tot 18.00 uur en zaterdag 15 juni van 10.00 tot 17.00. De veiling op zondag 16 juni start om 13.00 uur. Onder de kopers van de kunstwerken wordt een geheel verzorgde reis naar Gaza verloot.

Meer informatie: www.12gaza.nl