GroenLinks-raadslid Judith Bokhove trekt zaterdag weer de hardloopschoenen aan voor de Roparun. Samen met andere politici loopt zij in estafette non-stop vanuit Hamburg naar Rotterdam.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer om geld op te halen voor mensen met kanker. Bokhove loopt in haar eentje opgeteld anderhalve marathon. Ze wordt afgewisseld door andere mensen uit de Rotterdamse politiek, waaronder CDA-fractievoorzitter Wubbo Tempel. 

Het is de eerste keer dat Team Politiek in Hamburg start. De afgelopen tien jaar was Parijs de startplek. ‘De tocht is daardoor ook iets langer’, vertelt Bokhove. ‘En de route is onbekend. Gelukkig hebben we voor het eerst GPS voor de begeleiders op de fiets. Omlopen of mislopen is dit jaar daardoor hopelijk uitgesloten, want de lopers hebben het al zwaar genoeg.’

Het politieke team bestaat naast de lopers en fietsers ook uit mensen in de begeleiding, zoals chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. GroenLinks-bestuurder Karen Bebelaar uit Delfshaven doet dit jaar voor het eerst mee als fietser. Ze begeleidt de hardlopers tijdens de tocht en heeft onder meer als taak om hen te entertainen, verzorgen en moreel bij te staan in de zware nachtelijke uren.

Sponsor Team Politiek!